A bika általában megbocsájtó, de nem akkor, ha…

 

Megszegtek egy ígéretet

Természetesen mindenkit nagyon rosszul érint, ha valaki ígér valamit, s később aztán nem tartja be. Próbáljon csak meg valaki hamis ígéretekkel hitegetni egy bikát, és megtapasztalhatja, milyen is az, amikor teljesen kiábrándulnak belőle! Természetesen itt leginkább olyan esetekről van szó, amikor egy nehéz kérdésben az illető bika nagyban ráhagyatkozik az ígérgető személyre s az ő ígéreteire, de később azzal kell szembesülnie, hogy a szép szavakból alig volt igaz valami.

Feleslegesen balhéznak

A színpadias, felesleges veszekedések (nem viták!) a legtöbb bikát nagyon felhergelik, mivel többségük a tartalmas, „értelmes” kapcsolatokat részesíti előnyben. Amikor pedig valakivel „alacsony színvonalon” beszélgetnek, az éppen olyan, mintha ezt a beszélgető partnerüket minősítenék – „vele csak így lehet beszélni”.

Megcsalják

A bika erre nagyon érzékeny, és bár elképzelhető, hogy akadnak párok, melyek egy hasonló krízisen túl tudnak jutni, arra feltétlenül számítania kell a megcsaló félnek, hogy a bizalmat nagyon, de nagyon aláássa egy-egy hasonló „gaztett”.

Mindezek még nem jelentik azt, hogy bikaként természetednél fogva képtelen lennél a megbocsájtásra, csupán azt, hogy bizonyos esetekben sokkalta inkább nehezedre esik. Eltörték a nagyitól kapott kristálypoharadat? Sebaj, hamar elfelejted. Nem köszöntöttek fel a névnapodon? Még ez sem olyan szörnyű… De hiába vagy nagyon logikus és megbocsájtó, ha úgy érzed, nem bízhatsz meg valakiben, az nagyon meg tud viselni téged. Amint azt megfigyelheted, a fenti „vétségek” mindegyike éppen ilyen – a másokban való bizalmadat, hitedet rendíti meg.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close