A Rák táplálkozásának fontos elemei

 

A Rákok másoknál talán valamelyest gyakrabban szenvednek gyomorpanaszoktól, s előfordulhat, hogy emésztőrendszerük is kissé érzékenyebb. Amennyiben ilyesmit tapasztalsz, az alábbi néhány tanácsot megfontolva sokat javíthatsz a mindennapi közérzeteden.

A túlzott falánkság nagyon rosszat tesz neked, legyen szó bár alkalmankénti vagy rendszeres esetről. Természetesen ha annyit eszel, hogy jóllakj, attól még nem lesz semmi bajod, de amint számottevően „túleszed magad”, már tapasztalhatod is a kellemetlenségeket, ezért mindig étkezz megfontoltan.

Ezen felül érdemes lehet a mindennapi étkezéseid során minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanod, hiszen ezek az ételféleségek magas rosttartalmukkal segítik az emésztést. Fontos tudni, hogy a nyersen is fogyasztható zöldségeket és gyümölcsöket érdemes így enni, mert a főzés hatására a hatékonyságuk csökkenhet.

Az eper, a szőlő, a narancs, a dinnyék, az uborka, a répa, a káposzta, az ananász, valamint gyógy- és fűszernövények közül a menták, a petrezselyem és a citromfű lehetnek kifejezetten előnyösek számodra. Ezen kívül a halak és a kagylók is jót tehetnek.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close