Április havi horoszkóp

Kos

Áprilisban szokatlan kihívással nézhetsz szembe: egészen egyszerűen nehezedre eshet új, kreatív ötletekkel előállnod. Ez ne rémisszen meg nagyon, hiszen valószínűleg csak az az oka, hogy kissé kimerültél – így akár a hónap közepére-végére újból remek terveid, meglátásaid lehetnek, ha pihensz egy kicsit. Az elhivatottságoddal eközben minden bizonnyal ügyesen megoldod majd az eléd kerülő problémákat, de most kivételesen sokat tanulhatsz akkor is, ha alaposan figyelsz másokra. Ki tudja, talán éppen az egyik családtagod segít majd megoldani egy olyan problémát, amin már rég óta töröd a fejed!

pexels-photo-57856

Bika

Április elseje a bolondok napja, és nem a tiéd: hiába nem indul azonban a legjobban a hónap, hamarosan minden jóra fordulhat, ha hajlandó vagy megbocsátani másoknak, és magadnak is. Amint rendeződnek a kapcsolataid, egészen felszabadultnak érezheted magad, ami megmutatkozik iskolai/munkahelyi teljesítményedben is. Ez a hónap remek alkalom lehet rá, hogy végre mindazokat a korábbi nézeteltéréseket rendezd, amelyek eddig megkeserítették a mindennapjaidat: az őszinteség és a megértő hozzáállás ebben nagy segítségedre lehet. A hónap vége felé nagy hasznát veheted mások segítségének is.

Ikrek

Jól teszed, ha nem vagy túl hiszékeny, és kissé kiállsz magadért. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem érdemes megbíznod másokban – sokkal inkább az a fontos, hogy az önbizalmad se legyen emellett túl alacsony. Szintén érdemes lehet figyelned most az álmaidra, mert könnyen lehet, hogy rajtuk keresztül megtudod, mi az, ami – bár nap közben nem is tudnád megfogalmazni – valójában nagyon zavar. Ez a hónap egyúttal remek lehetőséget nyújt neked az önismeretre – gondolkozz el azon, milyen értékeid, esetleg hiányosságaid vannak, s így egészen új lehetőségek nyílhatnak meg előtted.

Rák

Valószínűleg nagyon békésen indul az április számodra, könnyen lehet, hogy emellett még sikereket is érsz el. Hogy ez így is maradjon, nagyon fontos, hogy ne hanyagold el a hozzád közel állókat – a sikereidet pedig csak úgy oszd meg velük, hogy ezzel ne légy sértő. Idő közben ráébredhetsz olyan dolgokra, amelyek nagy változásokat hoznak, ha nem is az életkörülményeidbe, de legalábbis abba, ahogyan ezeket látod. Tartsd szem előtt, hogy nem minden változás rossz, de akadnak azért olyanok is, amelyek ellen nem árt tenni.

pexels-photo-196666

Oroszlán

Ebben a hónapban szokatlanul önfejű lehetsz, de jobb lesz ezzel vigyáznod. Mindenki tudja, hogy kreatív vagy, és hogy gyakran vannak jó, néha egyenesen lehengerlő ötleteid… Mégis, ha nem figyelsz eléggé másokra és mások igényeire, azzal nagyon súlyos károkat okozhatsz akár az ő önértékelésükben, akár pedig a kapcsolatotokban. Különösen igaz ez akkor, ha a gyerekedről van szó – ha például elhatározod, hogy ő már pedig akkor is tanulmányi versenyre megy, nem árt előbb megkérdezned róla, mi az ő véleménye.

Szűz

Kedvezően alakulhat az áprilisi hónapod – talán nem ez lesz életed legizgalmasabb időszaka, de cserébe kiegyensúlyozott heteket, napokat élhetsz át. Amíg erre lehetőséged van, érdemes ki is használnod. A biztonságos, szélsőségektől mentes életkörülmények tökéletesen alkalmasak arra, hogy kapcsolataidba némi energiát fektess, és megszilárdítsd azokat, de arra is, hogy szellemi gyarapodáson menj keresztül. Nem kell nagy erőfeszítéseket véghezvinned ahhoz, hogy fokozatosan jobbá tedd magad körül a világot, illetve saját békédet, jólétedet is előremozdítsd: az apró figyelmességek és a rendszeres pozitív gondolatok, tettek is elegendőek lehetnek.

Mérleg

Ha nem indul túl jól a hónap, cseppet sem kell úgy érezned, csak veled van a baj. Próbáld józanul átgondolni a dolgokat, és ha valamit te tettél rosszul, igyekezz kijavítani, ha pedig semmit nem tehetsz a körülményeid megváltoztatásáért, érdemes lehet valakivel, aki meghallgat, átbeszélned a dolgokat. Így végül némi idő elteltével helyre is jöhetnek a dolgok, vagy legalábbis sikerülhet feldolgoznod azokat a kellemetlenségeket, negatív hatásokat, amelyek téged értek. Azért kellemes meglepetéseket is tartogathat ez a hónap: a kapcsolataid bensőségesebbek, míg az ötleteid, meglátásaid egészen értékesek lehetnek.

Skorpió

Ez a hónap olyan számodra, mint a tavasz maga: egyik nap ilyen, a másik nap olyan. A legtöbbeknek nagy fejtörést okoz, ha folyamatosan változik a környezete, de ha valaki, akkor te tökéletesen alkalmas vagy rá, hogy ehhez is alkalmazkodj – ezt pedig érdemes is szem előtt tartanod. Kaphatsz hideget vagy meleget, számodra a legfontosabb lecke most az lehet, hogy ennek ellenére megmaradj önmagadnak, és ne ess kétségbe. Ha végig elkötelezett maradsz a terveid és álmaid iránt, ebben a hónapban sikerülhet látványos eredményt elérned.

marriage-flower-purple-flowers-royalty-free-67571

Nyilas

Az április nagyon különleges hónap lehet számodra, mert igen nagy a szereped abban, hogyan alakul majd. Előfordulhat, hogy hirtelen szembekerülsz a múltaddal, de nem kell megrémülnöd, az őszinteség és az elfogulatlan hozzáállás révén könnyen túlléphetsz ezen az esetleges problémán is. Általánosságban véve ebben a hónapban kifejezetten hasznosnak bizonyulhat számodra, ha meghallgatsz másokat, de csak akkor adj tanácsot, és csak akkor mondj ítéletet, ha már alaposan átgondoltad, nem okozol-e ezzel kárt másoknak. Ne feledd, hogy nem csak a saját életedre, de másokéra is hatással lehetnek a szavaid!

Bak

Ha jó ötleted támadt, ne habozz megvalósítani! Legyen szó bár új vagy rég óta a fejedben motoszkáló tervekről, áprilisban épp itt az ideje, hogy nekikezdj álmaid megvalósításának! Ahhoz, hogy sikeres lehess, leginkább logikus gondolatokra, valamint arra lesz szükséged, hogy elfogadd mások segítségét is. A hónap vége felé ugyancsak nagyon nagy élvezetet jelenthet majd számodra az alkotás: egészen feltöltődhetsz, ha kedvenc hangszereden játszol, festesz, rajzolsz, írsz, esetleg csak barkácsolsz kicsit.

Vízöntő

Nem érdemes éppen most kifejezésre juttatnod, mennyire ellenzed a szigorú szabályokat. A lázadásoddal nem csak magadnak okoznál ugyanis problémákat, de másokat is olyan tettekre csábíthatsz, ami őket nagy lelkiismeret-furdalással és szégyennel tölti el, s ezen kívül könnyen lehet, hogy más negatív hatása is lehet a szabályok megszegésének. Ahhoz, hogy önmagad légy, nem kell feltétlenül különcködnöd, hiszen remek gondolataid vannak, és például a művészeteken keresztül is bemutathatod a saját értékrendedet, illetve értékes meglátásaidat. Azzal tehát, hogy alkotsz, még értéket is teremtesz, míg a lázadás önmagában csupán romboló, pusztító hatású lenne. Jó hír számodra, hogy ha figyelmesen éled mindennapjaidat, egészen érdekes, izgalmas újdonságra figyelhetsz fel.

Halak

Figyeld magad körül az embereket – ebben a hónapban különösen sokat tanulhatsz ezzel. A tanuláson felül ez arra is alkalmat adhat, hogy új kapcsolatokat építs ki, ami hosszú távon is nagyon nagy ajándék lehet számodra. Emellett a már meglévő kapcsolataidban is nagy fejlődést tapasztalhatsz, ha igyekszel megértő és figyelmes lenni. Lehet, hogy úgy érzed majd, kihasználnak téged – ilyen esetekben határozottan, de semmiképpen sem sértő módon egészen nyugodtan merj nemet mondani. A munkahelyeden nagy hasznát veheted majd annak, ha ebben a hónapban jól teljesítettél.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close