Az álmodozásnak is lehet mestere – ő pedig a Halak!

 

Ne szégyelld, hogy gyakran álmodozol, hogy vannak érdekes terveid és vágyaid! Ez nem gyengeség, hanem kifejezetten jó tulajdonság, hiszen bármilyen szörnyűek is az életkörülményeid, mindig könnyedén találsz magadnak menedéket a gondolataidban.

A legtöbb híres író, költő, zenész vagy éppen képzőművész ráadásul szintén a gondolataival, ötleteivel tűnhetett ki mások közül, s ezek maradtak utánuk ajándékként az emberiség számára. A legtöbb hivatáshoz ugyanakkor szintén jól jöhet, hogy igen ügyesen dolgozod fel a világ történéseit a magad kis világában – ápolóként, orvosként például könnyebben át tudod érezni mások helyzetét, vagy tanárként azt, hogy a diákok mit éreznek – s egyáltalán, könnyebb úgy közös hangot találni másokkal, ha együtt tudunk érezni velük.

Nem szabad azonban megfeledkezni az álmodozás kártékony hatásairól sem, így például ha a valóság elől álmodozásba menekülsz, hosszú távon sokat ronthatsz az emberi kapcsolataidon, életminőségeden is. Mindig tarts egyensúlyt a valóság és a gondolataid között!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close