Barátság horoszkóp

 

Kos

Könnyen kötsz ismeretséget, tökéletes haver vagy mindenki számára, ám mivel eléggé eredmény-centrikus vagy, ezért inkább önmagadra figyelsz, mintsem a környezetére. Ennek köszönhetően kevés az igazi barátod, ám azokért a tűzbe is mennél, és ezt te is elvárod tőlük. A csalódás viszont egy életre nyomot hagy benned, és örökre hátat tudsz fordítani bárkinek is

 

Akikkel érdemes barátkoznod: leginkább a Vízöntő, a Nyilas és az Oroszlán gondolkodásmódja és temperamentuma illik a legközelebb hozzád.
Akiket jobb elkerülnöd: a Rák, a Bak és a Skorpió jegyűekre jellemző attitűdökkel nem tudsz mit kezdeni.

Bika

Zárkózott és befelé forduló vagy, aki nem szívesen tárja fel a titkait mások előtt. Éppen ezért nagyon megválogatod, hogy kikkel is kötsz mélyebb barátságot. Hozzájuk viszont abszolút lojális vagy, mindig számíthatnak a támogatásodra. Ugyan szeretsz gondoskodni róluk, például sütni-főzni, de az anyagiakat jobb kerülni, mert a túlzott takarékosságod csak konfrontációt okoz.
Akikkel érdemes barátkoznod: a Szűz, a Bak és a Halak mellett biztonságban érzed magad.
Akiket jobb elkerülnöd: az Ikreket és a Vízöntőket, mivel a természetük a lehető legtávolabb áll tőled.

Ikrek

Igazi tárasági lényként könnyen kötsz ismeretséget, ám inkább a mennyiségben hiszel, mintsem a minőségben. Élvezed, ha folyamatosan zajlik körülötted az élet, ha egyik telefonod követi a másikat, ezért partnereidet is úgy válogatod meg, hogy hozzád hasonlóak legyenek. Nagyon ritkán azért te is szert tudsz tenni egy igaz barátra, akit tényleg megbecsülsz.
Akikkel érdemes barátkoznod: Kos, Vízöntő, Mérleg – ebben a sorrendben.
Akiket jobb elkerülnöd: a Skorpiókról, Bikákról és a Bakokról nem vagy túl jó véleménnyel.
Rák

Nagyon vágysz arra, hogy valakihez tartozhass, ezért gyakran igazi „lelki szemetesládaként” viselkedsz, szinte mindenki bánatát hajlandó vagy végighallgatni. A legtöbb ismerősödnek mindig tudsz hasznos tanáccsal szolgálni. Barátaidhoz ragaszkodsz, még akkor is, ha a fél világ választ el titeket. Ha viszont megbántanak, akkor azzal akár életed végéig képes vagy haragot tartani.
Akikkel érdemes barátkoznod: főleg a nyugodtabb csillagjegyűekkel jössz ki jól, mint a Bika, a Bak, a Halak és a Skorpió.

Akiket jobb elkerülöd: a tüzes Kos és Oroszlán kifejezetten veszélyes lehet rád.

Oroszlán

Nagylelkű és becsületes vagy, kinek a barátsága szívből jön. Játékos természeteddel nincs is nehéz dolgod ilyen téren. Imádod szórakoztatni és elkényeztetni barátaidat, viszont, ha nem megy a szekér, akkor ez rájuk is kihat: ilyenkor inkább nem keresed a társaságukat, és magadba fordulsz. Ugyanakkor a dicséreteknek sosem tudsz ellenállni, sőt sokszor el is várod, hogy elismerjék erényeidet.

Akikkel érdemes barátkoznod: a tüzes jegyűek, vagyis a Nyilas és a Kos. Másik Oroszlánnal viszont csak akkor jössz ki jól, ha azonos az érdeklődési körötök.

Akiket jobb elkerülnöd: a fentiekből következik, hogy a vizes jegyűekkel a legnehezebb boldogulnod, vagyis a Halakkal, Skorpiókkal és a Rákokkal.

Szűz

Örök kritikus vagy, de csak azért, mert félsz a saját érzelmeidtől. Ugyan a sokoldalú érdeklődés a jellemző rád, azonban mégsem vagy elég nyitott a világra. Nehezen nyílsz meg mások előtt, ráadásul maximalista is vagy, szóval nehezen teszel szert igaz barátokra. Akiket viszont annak tartasz, azokkal egy életre szól a kötelék. Ha anyagiakat nem is, hasznos tanácsokat akármikor tudsz nekik adni.

Akikkel érdemes barátkoznod: a Bika, a Rák és a Bak képes megadni számodra az állandóságot és a biztonságot.
Akiket jobb elkerülnöd: a Skorpió, a Vízöntő különcségét, és a Kos különc dolgait sose leszel képes megszokni

Mérleg

Igazi társasági lény vagy, aki mindig imád pozitívan fogalmazni, és elkerülni a konfliktusokat. Szereted másokkal megosztani a gondolataidat, a könnyed csevegésekben szinte verhetetlen vagy. Ugyanakkor a mélyebb beszélgetések és a lelkizések távol állnak tőled. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem vagy jó barát, csak nálad ez másban, például segítségnyújtásban mutatkozik meg.
Akikkel érdemes barátkoznod: az Oroszlán, a Nyilas optimizmusa és a Vízöntő attitűdjei le tudnak nyűgözni.

Akiket jobb elkerülnöd: a Halakkal és a Rákokkal abszolút nem találod meg a közös hangnemet.
Skorpió

Jól bírod a magányt, igazából elvagy barátok nélkül is. Ennél fogva igen magasra teszed a mércét, ha barátságról van szó, az viszont nálad feltétel nélküli elfogadást jelent. Ugyanakkor igényled a szabadságot is, szóval nehezen viseled el a hozzád ragaszkodó emberek társaságát. Ettől függetlenül, akit igazán közel engedsz magadhoz, azért a tűzbe is képes lennél menni.
Akikkel érdemes barátkoznod: értékrended legközelebba Bika és a Szűz jegyűekhez illik.

Akiket jobb elkerülnöd: az Ikrek, a Halakés a Nyilasok számodra nem elég határozottak.
Nyilas

Barátságos és közösségi szellemű vagy, aki imád a figyelem középpontjába kerülni, hogy fitogtassa vélt vagy valós tudását. Figyelmedet nehéz lekötni hosszú távon, és türelmed sem végtelen. Sok barátra teszel szert, leginkább annak köszönhetően, hogy szereted megőrizni a szabadságérzetedet, ezért ritkán horgonyzol le egy valakinél. Ha azonban mégis, akkor az a barátság egy életre szól.
Akikkel érdemes barátkoznod: leginkábba Mérlegek, a Kosok és az Ikrek tulajdonságait tudod nagyra értékelni.
Akiket jobb elkerülnöd: a Bakokat, a Bikákat és a Skorpiókat képtelen vagy megérteni.

 

Bak

 

Nincs ellenedre a remete életmód, noha ennek oka a pesszimizmusodban és a csalódástól való félelmedbenkeresendő. Azért korántsem vagy reménytelen eset, sőt! Amennyiben barátra teszel szert, akkor azt a kapcsolatot hagyod elmélyülni, és a legvégsőkig kitartasz mellette. A bizalom nagyon fontos számodra, ezért csak annak csorbulása szakíthat meg nálad egy köteléket.
Akikkel érdemes barátkoznod: a Bikák, Skorpiók és a Szüzek gondolkodásmódjára tudsz leginkább ráhangolódni.
Akiket jobb elkerülnöd: bizalmatlanságod miatt Ikrekkel, Kosokkal, Nyilasokkal és Vízöntőkkel felesleges is próbálkoznod.

 

Vízöntő

 

Te vagy az igazi „haver”, aki egy társasági összejövetelből sem hiányozhat, mivel érdeklődő és játékos természeteddel könnyen meg tudod magadnak nyerni a környezetedet. A komolyabb kapcsolatokat azonban annyira már nem szívleled, így lelki barátra legtöbbször csak akkor teszel szert, ha az illetőt már gyerekkorod óta ismered. Azért a haverokkal sem felszínes a viszonyod, szívesen segítesz rajtuk, ha tudsz.
Akikkel érdemes barátkoznod: Nyilasok, Mérlegek és Ikrek a favoritjaid.

Akiket jobb elkerülnöd: a Bakok, a Bikák, a Rákok és a Halak könnyen ki tudnak hozni a sodrodból.

 

Halak

 

Önzetlen, igazi jó barát, aki mindenkin segít, aki rászorul, amit sajnos gyakran ki is használ környezeted és „lelki szemetesládának” használ. Azért el kell ismerni, hogy valahol joggal, mivel minden helyzetre van egy remek tanácsod. Ugyan kifejezetten társaságkedvelő vagy, de nem szeretsz a középpontban lenni. Kevés közeli barátod van, mert a párkapcsolatot jobban szereted.

 

Akikkel érdemes barátkoznod: elsősorban a víz-jegyűek (Rák, Halak és Skorpió), de a Bakok és a Bikák is szóba jöhetnek.
Akiket jobb, ha elkerül: a tűz jegyűekkel (Oroszlán, Kos és Nyilas) viszont állandóan harcban állsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close