Bika a konyhában

A Bika szereti az érzékszerveit kényeztetni, így aztán nem is csoda, hogy a gasztronómia területén is a legsikeresebbek között szerepelnek. Azon felül, hogy szeretnek minőségi ételeket enni egy-egy előkelőbb étteremben, szívesen követik a közösségi oldalakon a receptoldalakat, de az ilyen témájú magazinokat is előszeretettel bújják.

person-woman-hand-lunch

Szerencsére a Bika általában nem túl mohó, így inkább a minőség, és nem annyira a mennyiség hozza lázba – ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a jobb minőségű étel reményében hajlandó időnként kicsit többet is fizetni.

Hát még ha maga készíti az ételt! Nagyon nehezen szívleli ugyanis, ha a silány alapanyagok miatt nem olyan lesz a nagy lelkesedéssel készült csemege, mint amilyennek lennie kellene.

A főzésben is nagyon kreatív, és szereti, ha látványosan tálalhatja az ételt. Mivel azonban egészen elkeserítheti, ha elrontja a fogásokat, így szükség esetén akár egy tanfolyamra is érdemes lehet elmennie, ha egy-egy technikát el szeretne sajátítani.

Nagy örömet okoz számára az is, ha az ételeket olyan, kiváló minőségű alapanyagokból készítheti, amelyeket maga termelt meg, például a konyhakertben. Ha nincs lehetőség a konyhakert fenntartására, akár az ablakban vagy erkélyen, cserépben nevelt fűszernövények is jó választást jelenthetnek – a rozmaringot, bazsalikomot vagy akár oregánót itt is lehet nevelni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close