Decemberi horoszkóp

Kos

Ebben a hónapban a párkapcsolatodat illetően pozitív változásra számíthatsz, ha már van párod, minden bizonnyal fejlődik majd kettőtök kapcsolata, míg ha nincs, könnyebben ki tudsz most alakítani valakivel bensőséges romantikus kapcsolatot. Az ünnepek várhatóan szintén jól alakulnak, bár nem árt valami újdonsággal feldobni a már megszokott készülődést. Kicsit pörgősebb lesz most az életed, így az önismeret és a nagy összegzések ideje várhatóan januárra csúszik – de azért igyekezz hallgatni a lelkiismeretedre és a józan eszedre is.

pexels-photo-24639

Bika

Várhatóan igen izgalmasan ígérkezik a december – minden tekintetben. Ha váratlan kihívások elé kerülsz, valószínűleg könnyedén megoldod majd a helyzetet, egyes esetekben talán külön izgalmasnak is tartod majd, hogy végre nem minden alakul a megszokott módon. Az ünnepek várhatóan igazi meglepetéseket rejtenek számodra, de nem csak a karácsonyfa alatt, hanem a párkapcsolatodat illetően is. Jó hír, hogy pozitív, bár nem kifejezetten nagy horderejű lesz ez a változás.

Ikrek

Nincs is szebb ajándék annál, mintha együtt tudsz lenni olyanokkal, akiket igazán szeretsz. Jó eséllyel idén karácsonykor ez megadatik neked, és kellemes perceket élhettek meg együtt. A szerelmi életedben nagyobb változás is bekövetkezhet, ha egyedülálló vagy. Ha nem leszel túl tolakodó, de azért valamennyire kezdeményező igen, akkor jó eséllyel talál rád a szerelem. Hogy ne merülj ki nagyon a hónap végére, hagyd időt magadra a sürgés-forgás közepette a pihenésre is.

Rák

A gondolataid gyakran forognak majd a pénz körül, ami ugyan a büdzsédnek jót tehet, de az emberi és szerelmi kapcsolataidnak már kevésbé. Az ünnepek miatt is sokat aggódsz majd, pedig nem a drága ajándékoktól függ, hogy örömet tudsz-e okozni másoknak. A kedves szavak és a jelenléted éppen ilyen fontosak lehetnek, főleg a közeli barátok és a rokonok számára. Néha lelkiismeret-furdalást érezhetsz azért, hogy nem tudsz eleget adni másoknak, és bizonyára többször is felmerül benned az is, hogy adományozz-e jótékony célra. Utóbbit bátran megteheted, ha van rá lehetőséged, hiszen kellemes érzéssel tölt majd el, ahogyan másoknak is örömet okozhat ez a tetted.

pexels-photo-91216

Oroszlán

Idén decemberben jó esélyed van arra, hogy ne „kínszenvedésként” éld meg a nagy, családi karácsonyi összejöveteleket, hanem valóságosan gyümölcsöző és boldog alkalomként. Ebben persze nagy szerepet játszik, hogy néhány kedves megjegyzést is bezsebelhetsz majd. Bár bizonyára szívesen lennél a középpontban, hagyj az ünnepi asztalnál másokat is kibontakozni! A párkapcsolatodban is pozitív változásra számíthatsz. Ha adományozol, kísértést érezhetsz arra, hogy ezt látványosan tedd – pedig őszintébb lehet az örömöd, ha szerényebb módon ajándékozol meg másokat.

Szűz

Várhatóan már egészen hamar karácsonyi hangulatba kerülsz, és bárhová mész is, azt tervezgeted, hogy kit, és mivel ajándékozz meg. A jótékonyságra is gyakran gondolsz, és talán úgy érezheted, hogy karácsonykor nem csak az embereken, de az állatokon is segítenie kellene az embereknek – így akár az állatmenhelyekre is szívesen juttathatsz némi ajándékot amellett, hogy az embereken segítő szervezeteknek adományozol. Előfordulhat, hogy a nagy sürgés-forgásban kissé hanyagolni is kezded a saját igényeidet, ami egészen addig nem probléma, amíg ki nem merülsz. Ha azonban úgy érzed, hogy belefáradtál a dologba, inkább pihenj egy kicsit, hiszen a hétköznapi élet minden terén rossz hatással lehet rád, ha kimerült vagy.

Mérleg

Az ünnepek szinte meglepetésként érnek – azon törheted a fejed, hogy hogyan lehet, hogy „máris karácsony”, és te még alig készültél fel az ünnepre. Az ajándékozásánál pozitív, hogy nagyon praktikus vagy, és nem lepsz meg senkit felesleges ajándékokkal, viszont igyekezz kerülni a „nyers modort” az ajándékok esetében. Így például lehetőleg ne adj (csak) pénzt vagy alapvető élelmiszert olyannak, aki nélkülöz – főleg akkor, ha közeli ismerősödről van szó! Fontos, hogy az ajándék szép, meghitt is legyen, ne csak hasznos. A kapcsolataidat és a párkapcsolatodat illetően stabilitásra számíthatsz, ha egyedülálló vagy, az ismerkedésben körültekintő és racionális vagy, ami jó dolog, de csak akkor, ha nem esel túlzásba.

Skorpió

A karácsony jó eséllyel az elvekről szól számodra, már, a családdal és barátokkal töltött idő mellett. Ha adományozol, gyakran a legkiszolgáltatottabbakra gondolsz majd elsőként, vagy pedig azokra, akikkel mások gyakran méltatlanul bánnak. Emellett azonban ne feledkezz meg azokról sem, akik a közeledben élnek, és bár nem tartoznak az előbbi csoportokba, de ugyancsak örülnének egy kis kedvességnek. Karácsonykor igyekezz azokkal tölteni a legtöbb időt, akik közel állnak hozzád, de azért ne feledkezz meg azokról sem, akik számítanak rád. A kapcsolataid terén néhány izgalmas fordulatra számíthatsz, de alapvetően egy elég nyugodt időszak következik.

pexels-photo-179845

Nyilas

Az év utolsó hónapja rejteget számodra néhány kihívást, amelyeket azonban jó eséllyel le tudsz majd küzdeni, sőt, tapasztaltabbá és bölcsebbé válsz általuk. Néha úgy érezheted, hogy az emberek mintha kissé „megbolondultak” volna körülötted a közelgő ünnepek miatt, te azonban higgadt maradsz, és képes lehetsz továbbra is mindent kézben tartani – a pénzügyektől az emberi kapcsolatokon át a szerelemig –, és emellett még a kellő időben a meghitt hangulatot is átélni.

Bak

A közelgő ünnepek pozitív hatással lesznek a hangulatodra, bár megfordulhat a fejedben, hogy miért kezd kiveszni az ünnepekből az érzelmek és a spiritualitás szerepe is – a vásárlás és a rohanás javára… Szerencsésnek érezhetik magukat az ismerőseid, amiért ezeket is visszacsempészed az ünnepi készülődésbe, bár bizonyára lesznek majd, akikkel emiatt összetűzésbe kerülsz. Mivel bizakodó hangulatban töltöd el a december napjait, így gyakran tervezgetheted a jövődet – a döntéseket viszont lehetőség szerint halaszd olyan időpontra, amikor elég időd van alaposan felmérni a következményeket. Az emberi kapcsolataidon sokat lendíthet ez a hónap.

Vízöntő

Gyakran érezheted úgy ebben a hónapban, hogy szívesen elvonulnál egy kicsit, csak hogy „meditálhass”. Valójában jól teszed, ha erre is szakítasz időt, bár bizonyára azt is fontolgatod, hogy valamilyen önkéntes munkát végezz, hogy így segíthess másoknak. Az ünnepi készülődésből is igyekszel alaposan kivenni a részed, próbálod mindenkinek a legjobbat, a legszebbet adni. Valószínűleg szívesebben töltenél több időt a legközelebbi barátaiddal és az igazán közeli rokonokkal, ami lehet, hogy kisebb összetűzéshez is vezet valakivel. Az ünnepek után mindenképpen hagyj időt a kikapcsolódásra, például ülj be egy kávézóba, teázgass otthon, vagy hívj át néhány közeli barátot.

Halak

Nem igazán van ínyedre a karácsonyi lótás-futás, és a rokonlátogatások is megterhelőek lehetnek számodra. Ettől eltekintve azonban igazán várod az ünnepeket, és jó eséllyel örömödet is leled majd a készülődésben, ha hagynak rá időt. Gyakran érezheted úgy, hogy kis ideig egyedül szeretnél maradni, amire bár viszonylag kevés alkalmad lesz, ezeket érdemes megragadni, és minél jobban kihasználni. Hétvégéken sokat segít, ha a késői kelés helyett inkább korábban felébredsz, és teszel egy sétát a városban, vagy a természetben egyedül – vagy csak megiszol egy kávét egy jó könyv társaságában. Azért persze nyitott leszel másokra is, így új barátokra tehetsz szert.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close