Diéta horoszkóp – Fogyj a jegyedre szabva!

Kos

Erős akaratú és szenvedélyes személy lévén érdemes lehet olyan diétát választanod, amelyik akár nagyban különbözik a korábbi étkezési szokásaidtól. A fokozatosságra azért ügyelned kell, de érdemes lehet például kevesebb cukros ételt enned vagy gyakrabban sportolnod az egészségesebb életmód érdekében.

Bika

A rendszeres mozgás nem csupán jót tesz neked, de könnyen megtanulhatod élvezni azt. Mivel igen kitartó vagy, így nyugodtan kinézhetsz magadnak olyan programot, amelyet hosszú távon teljesítve érheted el a céljaidat. Noha az evést élvezed és nem szívesen mondanál le a finom falatokról, ne vigyél túlzásba semmit.

Ikrek

A mozgalmas életviteled mellett csoda, hogy egyáltalán diétára szorult. Ha mégis fogyni szeretnél, érdemes minél több zöldséget enned, ami leköti a figyelmedet – így legalább egészséges nassolni valót választasz ahelyett, hogy unalmas óráidban például édességet ennél.

Rák

Az érzelmeid dolgoznak ellened a fogyókúra során. Mivel minden negatív és pozitív érzelem könnyen befolyásol, hajlamos vagy a bánatodat evésbe folyatni. Egy-egy finomság persze nem árt meg, de számodra igen fontos, hogy ne vidd túlzásba a kényszerű evést.

Oroszlán

Mivel a büszkeség a gyengeséged, gyakran túlzásba eshetsz a fogyókúrát illetően is. Fontos, hogy sose koplalással próbálj előnyösebb alakra szert tenni, hanem inkább járt sportolni. Kiválóan érezheted magad olyan helyeken, ahol többen is sportolnak melletted.

Szűz

A diéta megválasztásakor valószínűleg érzelmeid befolyásolnak majd. Szívesen lennél vegetáriánus, ami egészen addig nem is okoz gondot, amíg megfelelően kiegyensúlyozottan táplálkozol. Gondoskodj róla, hogy minden nap többféle étel kerüljön az asztalodra!

Mérleg

A pontosságod nem ismer határokat, és valószínűleg már a legtöbb diétáról is alaposan informálódtál. Az eddig megszerzett tudásodat felhasználva kétség sem fér hozzá, hogy alaposan kidolgozott, pontosan ismert diétát találsz majd magadnak. Érdemes olyat választanod, ami hosszú távon is hatásos.

Tudj meg többet a Mérleg diétájáról: Tanácsok a mérleget figyelő Mérlegnek: a helyes diéta kulcsa

Skorpió

A mindent vagy semmit elv alapján működsz, és ez sajnos meglátszódhat a fogyókúrádon is. Ne kezdj nagyon szigorú koplalásba, próbálj inkább önfegyelmet gyakorolni. Hosszú távon meglátod, ez vezet majd a sikerhez!

Nyilas

A szabályok és a bezártság ellened dolgozik, a kihívásokat, megmérettetéseket ellenben élvezed. Érdemes tehát akár amatőr, akár profi szinten versenyezned – a sport fittebbé tesz, az eléd állított akadályok pedig folyamatosan ösztönödnek majd. A diétában kissé nagy célokat tűzhetsz ki magadnak, ám ezt – egészséged érdekében – jobb elkerülnöd.

Bak

Számodra kiemelkedően fontos a minőség, a nyugalom és a kiegyensúlyozottság. Tulajdonságaidnak megfelelően könnyedén követhetsz bármilyen olyan diétát, amelyik hosszú távon fejti ki a hatását, és ha elhatározod, hogy minden nap mozogsz is egy kicsit, nem eshet nehezedre betartani ezt. Nagyon drámai fogyókúrákba nem is érdemes tehát belekezdened.

Vízöntő

Saját elképzelésed van a világról és mindenről, ami csak a szemed elé kerül. Ennek megfelelően valószínűleg szeretsz kísérletezni újabb és újabb fogyókúrás módszerekkel is – ami addig nem is baj, amíg minden szükséges tápanyagból eleget fogyasztasz, és igyekszel kiegyensúlyozottan étkezni. Érdemes lehet inkább a már ismert diétákba vinned egy kis csavart ahelyett, hogy egészen te magad „találnál” fel egyet.

Halak

A világot csendesen szemlélő, álmodozó és idealista személyiség vagy. Éppen ezért nagy örömedet lelheted minden olyan tevékenységben, amelyik nem veszi túlzottan igénybe a szervezetet. Rendszeres séta a délutáni órákban, kutyasétáltatás, jóga, túrázás, terepfutás: ezek mind megfelelőek lehetnek számodra. A napi étkezésekkor csak arra figyelj, hogy ne fogyassz túl nagy mennyiségű ételt.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close