Ezek a Bak legnagyobb kihívásai

Ha úgy érzed, hogy egészen lehangolnak vagy elkeserítenek a kisebb problémák is, próbáld felismerni a problémák forrását, és ennek megfelelően megküzdeni velük.

pexels-photo-108036

Hirtelen rosszkedv gyötör? Könnyen meglehet, hogy csak valami apróság áll a háttérben, és túl drámaian fogtad fel a dolgot. Ha így van, igyekezz minél pozitívabban feldolgozni magadban a történteket. Ha valami nagyobb probléma okozza a lehangoltságodat, amin nem lehet változtatni, szintén nagyon fontos, hogy ne add fel, és leginkább, ne valamilyen rossz szokással vagy káros szenvedéllyel próbálj megküzdeni a rossz hangulatoddal!

Túlzott aggodalmaskodás… Szintén ismerős lehet számodra, pedig sokat segítene, ha sem a magad, sem pedig mások problémáját nem nagyítanád fel.

Ugyancsak jellegzetes élmény lehet, hogy a vágyaid és a felelősségtudatod között nehezen találod meg a megfelelő egyensúlyt.

Nem találod a hangot a kortársaiddal? A Bakok egy nagy része érez így, hiszen többnyire jobban érzik magukat a náluk idősebb emberek társaságában. Jó hír azonban, hogy minél több időt töltesz a kortársaiddal, annál jobban kijöhetsz velük.

Újabb nagy kihívás lehet, hogy gyakran külső vagy belső késztetés „kényszerít” arra, hogy többet légy társaságban – akkor is, ha ezt valójában megterhelőnek érzed. Míg valóban fontos, hogy viszonylag sokat légy emberek között, ugyancsak fontos, hogy elég időt hagyj a gazdag belső világod megélésére is.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close