Ha kos vagy, így tehetsz könnyen az egészségedért!

 

Természetesen bármely jegyű emberekre érvényes, hogy a friss levegő jót tesz, ám a Kosokra ez hatványozottan igaz.

Úgy döntöttél, hogy végre egészségesebben szeretnél élni? Akkor most itt a lehetőség – irány a szabadba!

A The Nature Conservancy közzétett egy tanulmányt, miszerint a nők egyre inkább hajlamosak (túl) kevés időt tölteni a természetben, holott már néhány hétnyi olyan tevékenység, melyet a szabadban töltesz, meghozhatja a gyümölcsét.

Nem kifogás, hogy nincs elég időd: egy néhány perces sétára egy közeli parkban vagy zöld övezetben szinte bárkinek van ideje. Ha pici gyereked van – és nincs túl nagy szmog a városban – őt is magaddal viheted sétálni, akár babakocsival is, de a kutyádat, vadászgörényedet, vagy akár cicádat is sétáltathatod – persze, egyedül is elindulhatsz. Már néhány perc után is jobb lesz a kedved egy kis sétától a természetben. Mi több, az agyad azon részeit is aktiválhatod így, amelyek az önuralmadért, összpontosítási képességedért felelnek, így hosszú távon akár még a teljesítményedet is növelheted.

A sátorozás, úszás, sétálás, kutyasétáltatás, lovaglás, kenuzás, kocogás, piknikezés, madárlesés, kertészkedés, de akár a természetközeli relaxálás is mind-mind célravezető lehet az esetedben.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close