Hogyan relaxálj úgy, hogy az számodra a legeredményesebb legyen?

Kos:

Kalandvágyó és energikus vagy, ezért nagy valószínűséggel a hétköznapok „szürkesége” és a mindennapos rutin nyomasztó hatással van rád. Számodra kifejezetten előnyös lehet, ha szabad idődben felfedezel valami újdonságot. Ajánlott kikapcsolódási formák: túrázz, nézz meg egy korábban nem látott filmet, egyél valami egészen új ételt, utazz.

Bika:

Türelmes és érzelmes vagy, így a mindennapok során tapasztalt kegyetlenségek, apró gonoszságok” egészen kimeríthetnek. Örömödet lelheted viszont abban, ha úgy érzed, másoknak szüksége van rád – apró figyelmességeiddel önmagadra is jó hatással lehetsz. Tippek a kikapcsolódáshoz: etess madarakat és nézd, ahogy örülnek az ételnek, segíts bevásárolni egy idős embernek, beszélgess magányos emberekkel, vidd sétálni a menhelyi kutyusokat önkéntesként, etesd meg a kóbor cicákat.

Ikrek:

Pezsgő, nyüzsgő személyiségednek megfelelően leginkább az emberközeli környezet, valamint a társaság hiánya viselhet meg. Érdemes éppen ezért „segítségül hívnod” más embereket akik társaságában újra elemedben érezheted magad. Számodra előnyös kikapcsolódási formák: menj moziba a barátokkal, szervezz közös ebédet/vacsorát, hívj fel egy ismerőst, csevegj.

Rák:

Együttérző és érzékeny vagy, ezért könnyen úgy érezheted, hogy a munkahelyeden vagy máshol tapasztalt kis harcok, illetve gonosz pletykák elrontják a hangulatodat. Az egyedül, elmélkedéssel töltött idő orvosolhatja a rossz hangulatodat, ha nem negatív dolgokra gondolsz. Ajánlott kikapcsolódási formák számodra: hallgass szép zenét, olvass megható, szép verseket, gyűjtsd össze magadban a legszebb emlékeidet, nézegess szép képeket.

Oroszlán:

Kreatív vagy és igen érzelmes, így a pénz köré összpontosító, „túl logikus” és „szabályos” világ egészen lesújthat téged. A kreativitást és érzelmeket könnyedén visszacsalogathatod az életedbe, ha kellő időt töltesz alkotással. Ezek mind jót tesznek neked: rajzolás, éneklés, festés, fényképezés, zenélés, blogírás, versírás, kreatív hobby tevékenységek.

Szűz:

Visszafogott és félénk vagy, szereted a rendet és a nyugalmat – a zajos hétköznapok, ahol folyamatosan teljesítened kell, kimeríthetnek. Ilyenkor érdemes visszavonulnod, és egy kis időt egészen egyedül töltened, amíg visszanyered az energiád. Tippek a kikapcsolódáshoz: hallgass halk, nyugodt zenét, járd csendben a természetet, jógázz, színezz ki egy szép, felnőtteknek tervezett kifestőlapot.

Mérleg:

Békés és álmodozó vagy, így leginkább a viták, veszekedések merítenek le. Sokat segíthet, ha egyedül töltesz egy kis időt álmodozással, esetleg olyan emberek (vagy akár állatok) társaságát keresed, akik nem hajlamosak a veszekedésre. Remek kikapcsolódási lehetőségek számodra: teázz vagy kávézz és közben elmélkedj, simogass kutyát/cicát/nyuszit vagy más kisállatot, gondozd a virágaidat, beszélgess „békés” emberekkel.

Skorpió:

Intuitív és elkötelezett vagy, így ha a hétköznapokban nem foglalkozhatsz a téged érdeklő problémákkal, könnyen elkeseredhetsz. Bármilyen furcsa is, úgy pihenhetsz a leginkább, ha a „felgyülemlett” ötleteidet és kreativitásodat érdeklődési körödnek megfelelően használod. Jót tehet számodra (érdeklődési körödtől függően) a barkácsolás, művészeti tevékenységek (írás, festés, zenélés) végzése, új tudományos eredmények nyomon követése, új ételreceptek „kikísérletezése”.

Nyilas:

Igazi optimista vagy, a humorérzéked pedig valószínűleg kiváló. Nagyon zavarhatnak téged az állandóan rossz kedélyű, „lehangoló” emberek – ha már nagyon eleged van belőlük, legalább rövid időre érdemes lehet másféle társaság után nézned. Hogyan kapcsolódhatsz ki leginkább? Keress vidám, de másban is hozzád illő társaságot, játssz a kutyáddal, olvass valami vicceset vagy vidámat, nézegess vicces/aranyos videókat az interneten.

Bak:

Határozott, céltudatos és végtelenül praktikus vagy, ezért a hétköznapok kisebb csúsztatásai, illetve a bürokrácia az „ellenséged”. Mivel szereted a rendet és hajlandó vagy új kihívások elé nézni, így a szellemi erőfeszítést igénylő játékok segíthetnek energiát visszanyerésében. Ajánlott kikapcsolódási formák: sudoku, illetve keresztrejtvény megfejtése, sakkozás (akár számítógépes ellenfél ellen), dámajáték vagy számítógépes stratégiai játékok űzése.

Vízöntő:

Hűséges vagy és őszinte, valamint úgy gondolod, az ember „feladata”, hogy a világot egy jobb hellyé tegye. Természeted miatt a világban látott kegyetlenségek mellett leginkább az emberek önzősége, esetleg az fáraszthat ki, hogy engeded nekik „kihasználni magad”. Leginkább az tesz jót neked, ha magaddal is törődsz egy kicsit, de emellett apró figyelmességekkel másokon is próbálsz segíteni. Mivel nem vagy kifejezetten társasági ember, ezért lehet, hogy a közvetlen segítségnyújtás megterhelő lenne számodra, de ne aggódj, a úgy is tehetsz jót, hogy közben „láthatatlan” maradsz. Hasznos elfoglaltságok számodra: ünnepekkor, különösen ha saját kerted is van, tégy ki néhány szál virágot „ingyen elvihető” felirattal, vonulj el egy kicsit és hallgass zenét, teázz egyedül vagy „meghitt” társaságban, helyezz el néhány forintot egy adománygyűjtő ládában, olvass valami szépet.

Halak:

Rendkívüli képzelőerővel bírsz, ami mellett igen érzékeny is vagy – egyszóval: igazi művészlélek. A „lélekölő hétköznapok” úgy tűnhet, ellened dolgoznak, ezért időről időre kimerültnek érezheted magad. A szép dolgok és a művészet segíthet számodra feltöltődni: olvass, írj, nézz képeket, menj egy galériába/kiállításra, hallgass zenét, járd a természetet, fotózz, fess, színezz, dekoráld ki a szobádat, vagy tégy bármi olyat, amivel széppé varázsolhatod a környezeted.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close