Kert horoszkóp

Építs olyan kertet, ami egészen hozzád illik! A megfelelő illatok, színek és formák kiválasztásával sokat javulhat a közérzeted, egészen föltöltődhetsz a kis kerti menedékedben!

Hogy megtudhasd, milyen kertek rezonálnak leginkább Rád, lásd az alábbi útmutató felsorolást!

Kos: Hogy energiát nyerj, mélyvörös és tűzpiros színeket válassz – a pasztell színek nyugalmukkal remekül egyensúlyozzák előbbieket. Számodra mindenképpen ajánlott, hogy vizet (akváriumot, szökőkutat) helyezz el ott, ahol a nap folyamán energiával töltenéd fel magad.

Bika: A természet kevert színeit vonultasd fel a lakóteredben: használj barnákat, zöldeket, ezeket pedig egészítsd ki némi lágy narancsos-rózsaszínes felhangú dekorral. Ha van szép hangú madarad (kanári, mozambiki csicsörke) nyugodtan helyezd őt is ide – ha nincs, csalogasd az ablakodhoz a vad madarakat etetőkkel, itatókkal.  Ha erre sincs módod, kapcsolj tücsökciripelést, madárcsicsergést digitális úton. Különösen pozitívan hatnak rád a kellemes hangok.

Ikrek: Ne légy félénk a kerted, lakótered berendezésében! Használj legalább három-négyféle színt, és ne engedd, hogy a „dualizmusod” túl nagy térhez jusson. A növények közül az illatosakat válaszd – a rózsa, menta, citromfű kiváló választás lehetnek.

Rák: Eleganciád, méltóságod megmutatkozhat a kertedben is – a filigrán formák, ezüst és fehér színek tompítják az ellentéteket, de ha nem teszel némi markáns díszt a kertbe, könnyen jellegtelenség vehet körül, ami nyomasztó. Nagy kedvedet lelheted az akváriumi halak szemlélésében, de az akváriumba, kerti tóba lehetőleg ne tégy túl sok állatot – a zsúfoltság negatívan hat rád.

tuinposter_bos-met-huisje

Oroszlán: Különösen télen lehetsz szomorú, lehangolt, hiszen hiányzik a nap. Örökzöldekkel a kertedben és arany, sárga dekorációkkal visszacsalogathatod a melegség érzetét a mindennapjaidba. Vidám és eleven személyiséged miatt érdemes lehet akár hintát is elhelyezned a kertben – nem csak a gyerekeknek tesz jót egy kis szórakozás!

Szűz: Soha ne próbálj túl „bátor” lenni a kerted berendezésében! A tört színek közül ellenben soha ne csak egyet használj, a tiszta színeket pedig kerüld. A mini kertek, tündérkertek és bonsai cserjék látványa és gondozása kifejezetten nagy örömmel tölthet el téged.

Mérleg: A sárga színeket kékkel kombináld – mivel nagy rajongója vagy mindennek, ami romantikus, ezért a nosztalgikus, régi tárgyak, szép hangú kismadarak (akár háziállatként vagy a madáretető vendégeként) téged is felvidítanak. A kellemes olvasókuckókat egyenesen Neked találták ki!

Skorpió: A rusztikus stílus kedvelőjeként az ősfás parkok kedveznek leginkább neked – a vad, mohával takart fatörzsek látványa üdítően hat rád. A berendezés jobb, ha fából készül, s fontosabb számodra, hogy családodat, házi kedvenceidet ne zárd ki az életteredből, mint az, hogy egy vakondtúrás se legyen a kertedben.

DDCG-3739-SR-ws

Nyilas: A nagy terek rajongójaként érdemes fehérre festeni a falakat, bútorokat – ez a tágasabb tér látványát nyújtja. Ne feledkezz meg azonban az élénk dekorációról sem: a királyi lila szín, a méltóságteljes napsárga tökéletes választás lehet. Nyáron próbáld a kertbe vonzani a pillangókat kúpvirágokkal, és más, általuk kedvelt növényekkel!

Kos: A zöld és kék színek a számodra leginkább megfelelőek, de egy-egy sárga dekorációs elemet azért iktass be a kertedbe. A kerti tavak látványa rád is jó hatással van, ebbe lehetőleg válassz szép, nem tarka koi pontyokat, valamint egy kis csobogót – ennek hangja is örömmel tölthet el.

Vízöntő: Színek, színek és színek! A legfontosabb számodra, hogy merj bátor és különc lenni, s minél gazdagabb színvilágot hozz létre kertedben. Az illatok kavalkádja is jó hatással van rád – a frissen nyírt fű, az illatos rózsák, az eső és a levendula illata mind-mind kedvezőek számodra.

Halak: Türkiz, kék és zöld színek – ezeket részesíted előnyben. Ne szégyelld, ha egy-két kerámia figura is díszíti a kerted, a mesék, fantázia nagy rajongójaként ezek szükségesek lehetnek a jó hangulatodhoz. A tündérkertek akár a lakásodat is meséssé tehetik. Igyekezz olyan felületeket elhelyezni a kertedben, amelyek fényt árasztanak magukból – így például szép fémeket, üveget, vagy akár csillogó tófelületet is. A viaszos levelű növények is előnyösek számodra.

beautiful-and-colorful-garden-plant_home-garden_central-park_flower-garden_green-plant_colorful-flower_nature-garden_spring-garden_tree-805x503

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

loading...