Májusi horoszkóp

Kos

Ebben a hónapban felmerülhetnek olyan problémáid, amelyekkel nem szívesen nézel szembe – inkább próbálod elterelni róluk a figyelmedet. Pedig sokat tanulhatsz azzal, ha alaposan elemzed a helyzetet, és próbálsz tenni valamit. A legtöbb kapcsolatodat illetően pozitív változásra számíthatsz: új embereket ismerhetsz meg, és megtalálod a módját, hogyan légy érdekes és izgalmas társaság. Ebben a hónapban kifejezetten érdemes időt és energiát áldoznod az egészséges életmód kialakítására, legyen szó bár egy kis sportról, vagy éppen egészségesebb étrendről.

Bika

Májusban úgy érezheted, tele vagy energiával, ami nagyszerű dolog, de csak akkor, ha például nem válsz ettől felületessé, nem kapkodod el a munkádat, és szakítasz időt arra, hogy meghallgass másokat. Ami a kapcsolataidat illeti, érdemes lehet most több idők fektetni ezekbe, hiszen megtérül. Egy mosoly, egy dicséret is elegendő lehet a távoli ismerőseid esetében, míg a közeli családtagokkal és barátokkal szemben ennél picit több kedvességre is szükség lehet. Ez a hónap a szerelem szempontjából is kedvezőnek ígérkezik: a már meglévő párkapcsolatod izgalmasabbá válhat, vagy pedig újat sikerülhet kialakítanod.

Ikrek

Jól teszed, ha ezt a hónapot tanulásra használod. Igen logikus gondolataid születhetnek, amelyeket azonban néha – több más dologhoz hasonlóan – úgy érezheted, nehezedre esik mások számára kifejtened, elmagyaráznod. Ezzel szemben az érzéseidet most nagyon pontosan és ügyesen körül tudod írni, amit érdemes lehet kihasználnod: például mondd el a hozzád közel állóknak, hogy szereted őket. A feladataid végzése közben úgy érezheted, mindent a lehető legcéltudatosabban kell megtenned, de eközben valószínűleg elkövethetsz néhány kisebb hibát, melyeket némi ráfordított energiával azonban jóvátehetsz.

fullsize

Rák

Eleinte kissé álmodozó lehetsz, de aztán végül sikerül a feladataidra és a valós problémákra koncentrálnod. Az álmodozást ugyanakkor nem kell teljesen feladnod: kiemelkedő kreativitásod révén némi előnyre tehetsz szert ebben a hónapban. Sokat javíthat a hangulatodon, ha kiéled művészi hajlamaid, és festesz, zenélsz, rajzold, vagy „kreatívkodsz” kicsit. Úgy tűnhet, mások hanyagolnak rövid ideig, de nem kell túl tolakodónak lenned: ha türelmes és megértő vagy, hosszú távon hasznodra válhat.

Oroszlán

Mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű ember vagy, de ezt nem kell mindenáron hangoztatnod – ebben a hónapban némi konfliktushoz vezethet, ha túlzottan magabiztos vagy. Ebben a hónapban valaki különleges kihívás elé állít majd, ráadásul új vetélytársakra is szert tehetsz. Számodra azonban mindez nem rossz hír, hiszen képes vagy az új helyzetből tanulni, így tapasztalatot szerezhetsz. Májusban végre újabb, de kedvező fordulatot vehet a szerelmi életed is, ráadásul egy barátodnak is hatalmas segítséget nyújthatsz.

Szűz

Nem igazán szereted, ha valaki megbontja a rendet, a napi rutinodat, pedig ez most nagy eséllyel megtörténik. Cserébe viszont érdekes új információkhoz juthatsz hozzá, kiváltképpen akkor, ha másokkal szemben nem vagy elutasító, hanem érdeklődve figyeled és hallgatod őket. Májusban végre lazíthatsz is egy kicsit, amit érdemes kihasználnod, hiszen végre egészen feltöltődhetsz. Nem kell mást tenned, mint egy barátoddal vagy ismerősöddel szervezni egy kis kiruccanást: például kávézhattok együtt, filmet nézhettek, sétálhattok. A hónap végére végül minden visszaállhat a rendes kerékvágásba, ami megnyugtató számodra.

Mérleg

Valószínűleg egy kisebb-nagyobb áldozatot kell hoznod azért, hogy elérj valamit – mégis, ha fontos az elérendő cél, érdemes lehet érte megdolgozni. Alkalmad adódik továbbá némi jótékonyságra is, amivel te magad is feltöltődhetsz kissé, hiszen jó érzéssel tölt el, ha segíthetsz másokon. Jó esély van rá, hogy a barátaid találkozni szeretnének veled, és érdemes is szórakoznod egy kicsit a kemény munka után, ráadásul a barátaid segítségére is szükséged lehet. Szeretnél új embereket megismerni, de nem árt az óvatosság.

Skorpió

A hónap elejére jellemző kuszaságot csak úgy tudod rendezni, ha hajlandó vagy következetesen cselekedni és gondolkozni. Ettől kezdve azonban akár új fordulatot is vehetnek a dolgok: őszintébben tudsz majd másokkal kommunikálni, és ezt többen méltányolják majd. A hónap vége felé haladva számos érdekes és eredeti ötleted lehet, s úgy tűnhet, szinte végtelen a kreativitásod. Mindezt érdemes most kihasználnod, s ha a megérzéseidre hallgatsz, spirituális életed is  fejlődhet kissé. Ebben a hónapban a szokottnál kicsit többet „kedveskedhetsz” magadnak: például megengedhetsz magadnak némi nassolni valót is.

Nyilas

Alapos elemzések és éles meglátások után végre megtérül a hosszadalmas munkád, mások pedig felnézhetnek rád ezért. Előfordulhat azonban, hogy a nagy fejtörés közben alig hagytál magadnak időt a szórakozásra, ami káros lehet. Éppen ezért fontos, hogy találj időt a kikapcsolódásra is, és különösen kedvező lehet, ha valami finomságot készítesz. A családtagjaid kissé kellemetlen ötletekkel állhatnak elő, amelyekkel azonban csak addig érdemes egyetértened, ha azok nem veszélyeztetnek senkit. Ha úgy érzed, mások hűvösek, távolságtartóak veled, próbáld arra kérni őket, legyenek egy kicsit türelemmel, de igyekezz te is minél több dologban kedvezni nekik,

201070_1828e144051b09029cea8835afef0607_large

Bak

Kedvező lehet ez a hónap, ha pénzt szeretnél keresni: az okos befektetések és jó üzleti lehetőségek később többszörösen megtérülnek. A pénzügyekkel ellentétben azonban a családi ügyeidben kétségeid akadhatnak afelől, hogy minden rendben van-e. Fontos, hogy ha magad szeretnél ennek utánajárni, légy nagyon tapintatos, és hallgass meg mindenkit, mert a teljes igazságot csak így ismerheted meg. Nagy népszerűségre tehetsz szert, ha májusban a szokottnál több időt töltesz barátaiddal, munkatársaiddal.

Vízöntő

Talán észre sem veszed, de mások számára nagyon inspiráló módon élhetsz –  a nehézségeidet is ennek fényében érdemes szemlélned, hiszen mások is felismerik, hogy kemény küzdelmedet a benned rejlő erő és kitartás teszi lehetővé. Népszerűséged a hónap vége felé picit csökkenhet, de a megfelelő barát felkeresésével minden újból a régi lehet. Ha tanulni szeretnél, vagy valami újdonságba kezdenél bele, a május erre is alkalmas lehet. Legyen szó egy új hobbi vagy idegen nyelv elsajátításáról, ez a hónap kedvező lesz számodra.

Halak

A hónap elején nagy dolgokra lehetsz képes, és olyan célokat érhetsz el, amelyekről már rég óta álmodoztál. A szerelmi életed is kedvezően alakul, bár nem éppen megszokott módon. Noha természeted nem vall erre, most mégis előfordulhat, hogy kissé aggodalmaskodó lehetsz a hónap vége felé – ha nem tudsz egyedül úrrá lenni a félelmeiden, sokat segíthet, ha beszélsz róluk valaki másnak. Ha tőled kérnek segítséget, és lehetőséged van segíteni, természetesen jó, ha ezt megteszed  – ha azonban úgy érzed, túl nagy áldozat lenne ez részedről, egészen nyugodtan felelhetsz nemmel. Fontos azonban, hogy az aggodalmaid ellenére is meglásd mások nehézségeit, és ne csak önmagaddal törődj, ha tehetsz másként is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close