Melyik sport illik a horoszkópodhoz?

 

A sport nem csak egy játék, amit a kedvenc csapataink, atlétáink rajongásából áll. A sport, amit szeretünk, az elmeséli a személyiségünk egy darabját is, mivel leírja, hogy miket élvezünk. Ha a sporton keresztül szeretnél közelebbi kapcsolatba lépni valakivel, akkor nincs más dolgod, mint kideríteni az illető horoszkópját, és a mi segítségünkkel gördülékenyebbé tudod majd tenni a beszélgetést.

Kos

A Kosoknak tűz jegy lévén az egy-az-egy ellen sportok tetszenek a legjobban, hiszen uralkodó bolygójuk a Mars, a háború istene, aki az ókorban inspirálta a gladiátorokat és magát Cézárt is. A modern időkben persze már sokkal humánosabb „gladiátor-harcokat” lehet látni, mint például a boksz. Igazi adrenalin-növelő sport, amiben valódi harcosok esnek egymásnak. Az igazán vadaknak meg ott van a ketrecharc, vagy a pankráció.

Bika

Amerikai foci! Ennek a sportnak a játékosai nagy, zömök férfiak, akik úgy néznek ki, és úgy is járnak, mint a bikák. A meccseken pedig mit csinálnak? Megfeszülnek, majd egymást öklelik fel, szintén megvadult bikákra emlékeztetően. Ez a sport itthon is egyre népszerűbb, szóval sokan Bika űzni is szereti, nem csak nézni. A SuperBowlt természetesen sosem hagyja ki.

Ikrek

Az Ikreket inkább gondolkodó, elmélkedő embereknek lehet ismerni, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnék a sportot! Nézni legalábbis mindenképpen. A kedvenceik azok, amelyekhez magas szintű agilitás szükséges, mint mondjuk a diszkoszdobás, a torna, a korcsolya vagy a síelés. Ha művelni kellene valamelyik, akkor inkább a „magányos sportolásban” hisznek, de a sakk, azért szóba jöhet.

Rák

Rákok imádják a csapatsportokat, ennek két fő oka van: a csapatokolyanok, mint egy család, ahogyan az adott csapat rajongó is úgy viselkednek, mintha egy nagy család lennének. Ezért ők azt szeretik, ha olyan mérkőzésekre tudnak kimenni, amire az egész család elmehet. Az amerikai Rákok nagy favoritja ezért a baseball, ami már itthon is egyre népszerűbb, főleg a junior kategóriában. Ezek mellett szeretik még az olyan könnyed, bensőséges versengéseket is, mint mondjuk a zsákbanfutás.

Oroszlán

X-Faktor, Hungary’s GotTalent, The Voice stb. Tud valaki ezekre a műsorokra úgy gondolni, mint sport? Az Oroszlánok igen! Ha jobban belegondolunk, valahol igazuk is van, hiszen a versenyzők egymással küzdenek meg, amire rendszeresen fel kell készülniük és helyt kell állniuk. Vagyis illik a tüzes jegyűek elvárásaiba. Mindemellett ezek a műsorok szórakoztatóak is, az Oroszlánok pedig köztudottan imádnak szórakozni!

Szűz

A Szüzek uralkodó bolygója az Ikrekhez hasonlóan a Merkúr, így ugyanúgy szeretik a pontosságot és az aprólékosságot, azonban Merkúr-társával ellentétben ők tényleg szeretik a sportokat. Ezért nem csak nézni, de űzni is szeretik az olyan, precizitásra érzékeny sportot, mint mondjuk a golf. Kedvenc játékosaikkal együtt lélegeznek, és velük együtt koncentrálnak egy-egy ütés előtt.

Mérleg

A Mérlegeknek a kedvencei a csapatsportok, különösebben azok, amelyekben két fél rivalizál egymással. Egyébként minden sporttal elvannak, amiben nem egy embert kell nézni, legyen az jégkorcsolya vagy röplabda. Sportnézéshez igazából tökéletes társak.

Skorpió

A Skorpiók fókuszában az áll, hogy elérjék a tökéletességet a kedvenc érzelmükhöz, a halált megvető bátorsághoz. A legtöbbjük ezért az extrém sportokért van oda. Fiatalabb korban még csak a paintball és a videójátékok, idősebb korukban azonban mindezt már kevesellni fogják, és kipróbálják a bungee-jumpingot, az ejtőernyőzést, vagy a sziklamászást. A lényeg, hogy legyen tétje a dolognak!

Nyilas

A név alapján ugyan adná magát az íjászat, azonban távolról sem ez a kedvenc sportjuk! Nagy túrázások hátizsákkal, sátorozás, illetve bármi, amihez hosszabb ideig a szabadban kell tartózkodniuk – ez való a Nyilasok ínyére! Szeretnek távol a tömegtől lenni, a természet lágy ölén kempingezni. Mindemellett kedvelik a vadászatot is, de mivel alapvetően állatszeretőek, ezért teljesen más a hozzáállásuk, mint a legtöbb hobbivadásznak. Tisztelik a természetet, hiszen „kentaurok” lévén félig még ők is „vadak”.

Bak

A Bakoknál viszont helytálló, hogy mint ahogyan a kecskék is, szeretek a hegyeket, sziklákat és a barlangokat is. Vagyis leginkább a hegy- és sziklamászást és a barlangászatért vannak oda. Ezeket a sportokat bátran is művelik, szívesen mennek olyan helyekre, ahová előttük csak kevesen mertek. Azért a téli sportokat sem vetik meg, elvégre jól síelni csak hegyről lehet.

Vízöntő

A Bakokhoz hasonló, jellemzően a hideg időben született Vízöntők is bírják, ezért szeretik is a téli sportokat. Ugyanakkor egy kicsit a Mérlegekhez is hasonlítanak, mivel elsősorban a nagy csapatsportokért – mint mondjuk a futball vagy a jégkorong – rajonganak. Számukra azonban fontos, hogy elköteleződjenek egy-egy csapat mellett, és ezért kedvenceikről rengeteget tudnak szenvedélyesen beszélni.

Halak

A Halak pedig mi mást is szerethetnének, mint a vízi sportokat? Ez lehet akár úszás, búvárkodás, szörfözés vagy vízisí, teljesen mindegy, csak vízről legyen szó! Egyaránt szeretik nézni és művelni is őket. A horgászat pedig már tényleg magától értetődő, és mivel uralkodó bolygójuk a Jupiter, így szeretik kicsit felnagyítani zsákmányaikat. Nézzük el nekik!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close