Néhány tény a Bakokról

 

A Bakok meglehetősen titokzatos személyiséggel bírnak, amelynek kiismerése bizony nagy nehézségekbe is ütközhet még saját maguk számára is. Az alábbiakban néhány segítséget találhatsz, amelyeket megfontolva könnyen meglehet, hogy végtére is sikerült megismerned önmagadat (már, amennyiben természetesen Bak vagy). Mások természetének elemzése természetesen jóval nehezebb, hiszen nem láthatunk bele embertársaink fejébe, és a felelőtlenül megalkotott véleményekkel akár árthatunk is.

Mit vizsgálj meg magadban, ha Bak vagy?

  1. Könnyen lehet, hogy igen hirtelen a természeted. Mást mondasz, mint amit később teszel, ezt pedig nem árt orvosolni.
  2. Fontos, hogy ne csak szóban védd a fontosnak tartott ügyeket, mert úgy képmutatónak tűnhetsz. Ha szóban gyakran harcolsz bizonyos igazságtalanságok ellen, de a valóságban nem teszel ellenük, jól teszed, ha tudatosítod ezt magadban.
  3. Hajlamos lehetsz érdekbarátságokat kötni. Ha szeretnél mélyebb emberi kapcsolatokat kialakítani, érdemes ezen változtatnod.

Ne feledd, hogy a saját hibáink felismerése egyáltalán nem szégyen, sőt, erény. Hiszen amint jobban megismered magad, a hibáidat kiküszöbölheted, s az erényeidet sokkalta inkább kihangsúlyozhatod. Természetesen mindannyiunk személyiségének vannak jobb és rosszabb vonásai, s ez a te esetedben is így van. Valószínűleg igen szenvedélyesen kiállsz például az olyan értékek iránt, amelyeket fontosnak tartasz, nem vagy rest a változtatásokra, és remekül mások kedvében tudsz járni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close