Októberi horoszkóp

Kos

A versenyszellem, mondhatni, a véredben van – de ebben a hónapban különösen is hajlamos leszel arra, hogy mindenben a kihívásokat és a versenyt lásd meg. Ez akár jó eredményre is vezethet, hiszen minden erődet bevetve leszel képes küzdeni egy célért, de legalább ilyen könnyen előfordulhat az is, hogy túlhajszolod magad. Új személy lép az életedbe októberben, akiről nem tudod, hogy mi tévő légy vele, de ha hajlandó vagy igazán megismerni, akkor hamar rá fogsz jönni, hogy hányadán állsz vele… Meglepetést is rejteget számodra a hónap, és biztos lehetsz benne, hogy rég nem tapasztalt érzelmeket csalogathat elő belőled egy váratlan fordulat – de legyen szó bár könnyekről, mosolyról vagy valami egészen másról, ne próbáld magadba fojtani ezeket az érzelmeket.

pexels-photo-175718

Bika

Igazán jól a kezedben tartod az anyagiakat, ebben a hónapban talán még jobban, mint általában. Ez gyümölcsöző lehet, feltéve, ha nem bosszantod nagyon a családtagokat azzal, hogy minden egyes fillért számon kérsz rajtuk. Sőt, általában véve is érdemes egy kicsit lazítanod, ha megteheted, menj moziba, kirándulni, vagy étterembe. Könnyen meglehet, hogy egy kisebb fajta érzelmi válságba keveredsz, de ha így van, keresd fel a barátaidat, akiktől támogatást nyerhetsz. Szintén jó érzéssel tölthet el, ha önkénteskedsz egy kicsit – egy helyi jótékony szervezet vagy állatmenhely is remek megoldás lehet, de ha ilyesmire nincs módod, még mindig kedveskedhetsz az általad ismert embereknek egy kicsit.

Ikrek

Ha nem is indul nehezen a hónap, egy kihívással azért mégis jó eséllyel rögtön szembesülsz: a kettős személyiséged miatt ugyanis valószínűleg nagyon sokáig kell majd latolgatnod az egyes lehetőségeket, mielőtt képes lennél döntést hozni. A szíved azt súgja neked, hogy te vagy a felelős mások boldogságáért, és akár nagy, vagy túl nagy áldozatot is hajlandó lennél meghozni értük – de mielőtt ezt megtennéd, értékeld inkább magadban a helyzetet. Vajon mennyit vagy képes igazából adni másoknak úgy, hogy azzal te még nem érzed leszipolyozva magad? A hónap vége felé igazán energikusnak érzed majd magad, de eközben körvonalazódik egy kisebb érzelmi hullámvasút is.

Rák

A szokottnál jóval bizalmatlanabb lehetsz, aminek elsősorban az az oka, hogy több, már-már ijesztő problémával kerülsz szembe, amelyéről nem tudod eldönteni, hogy vajon ki és mi lehet az oka. Szerencsére szinte biztos, hogy képes leszel nagyon határozottan megoldani végül a problémádat, feltéve, ha nem próbálod a szőnyeg alá söpörni a gondokat, hanem nyíltan és bátran oldod meg őket. Ha ebben a hónapban a szokásosnál egy kicsit izgalmasabb életvitelre vágysz, nyugodtan próbálj ki új ízeket, hallgass új zenét, vagy fedezz fel új helyeket.

pexels-photo-28799

Oroszlán

Remek csapatjátékos leszel, és sokak tiszteltét kivívod, amiért önként vállalod a feladatok „oroszlánrészét”. Újabb szerencsés fordulat számodra, hogy romantikus életedben is kedvező változás következik be: ha egyedülálló vagy, végre rád találhat a szerelem, míg ha már kapcsolatban vagy, akkor a már meglévő párkapcsolatod válhat szenvedélyesebbé. Emellett továbbra is törekszel majd azon, hogy egyfajta hálózatot építs ki magad körül: barátokat, ismerősöket gyűjtesz magad köré. Ebben nem árt azért óvatosnak lenned: mielőtt túl sok mindent kifecsegnél magadról, gondold végig, hogy vajon biztosan szeretnéd-e, hogy egy jóformán ismeretlen ember megtudja a titkaidat.

Szűz

Senki nem fogadja túl jól, ha olyasmivel vádolják, amit valójában nem is követett el – ez ugyanis nagyon fájó tud lenni. Minden bizonnyal nagyon hevesen próbálsz majd ártatlanságod mellett érvelni, és elképesztően lehangol, ha nem látják be, hogy nem követtél el hibát. Szerencsére ez a helyzet később tisztázódik, de közben fontos ügyelned arra, hogy ne szerezz ellenségeket azért, mert a vádaskodással megbántanak. Rendkívül megnyugtat, ha a dolgok végre visszatérnek a normális kerékvágásba – olyannyira, hogy kedved támad arra is, hogy valami szokatlant próbálj ki.

Mérleg

Különleges kihívással kell most szembenézned, ami pedig nem más, mint a mohóság. Persze, mondhatnád, alapvetően nem vagy mohó, ami ugyan igaz is, de most mégis meggyűlhet a bajod azzal, hogy megossz valamit másokkal, ami számodra kedves. Ráadásul felmerülhet a kérdés, hogy vajon meg kell-e egyáltalán osztanod…? Azért nem kell kétségbe esned, mert amint túljutottál ezen a kihíváson, várhatóan megnyugszol, és vidám kisugárzásod miatt mosolyt csalsz mások arcára is. A szerelmi életedben is kedvező változás következhet be, de figyelj arra, hogy ne adj okoz a félreértésekre.

Skorpió

Ha megfigyeled magadon, hogy túl mélyek és hevesek az érzelmeid, ideje bevetni a logikus érveidet is, és lehiggadnod kissé, mielőtt a túlzó reakcióidnak köszönhetően konfliktusba keverednél! Ami a munkádat illeti, szó sincs arról, hogy ne volna tanácsos meghallgatnod mások véleményét, de azt se téveszd szem elől, hogy a saját helyzetedet leginkább te láthatod át. Remek intuícióid lesznek a hónapban, amelyek, ha jól használod őket, átsegítenek a kisebb-nagyobb problémákon.

pexels-photo-175658

Nyilas

Bármiről legyen is szó, most a szokottnál könnyebben előrukkolhatsz az újabb és újabb tervekkel – ez nagyon jó lehetőség számodra, de csak akkor, ha megfelelően tudod prezentálni is őket! Igyekezz azon, hogy a terveidet úgy add elő, hogy az mások számára mind logikai érvekkel, mind pedig érzelmi értékekkel meg legyen támogatva, hiszen ezek hiányában – legyen bármilyen remek is a terved – lehet, hogy egyszerűen elsiklanak felette. Előfordulhat, hogy egyesek ellened dolgoznak, de ilyenkor ahelyett, hogy hagynád lelombozni magad, próbálj vidám és céltudatos maradni. Ebben az alkotás is hasznodra lehet, hiszen nagy önbizalmat tud adni, ha valamit sikerül szépen megcsinálnod. A rajzolás, kreatív hobbi, barkácsolás, festés, vagy akár egy finom étel elkészítése mind remek alkalmat nyújtanak az alkotásra.

Bak

Könnyen lehet, hogy idegesnek érzed majd magad néhány napig, de emiatt hosszú távon nem kell aggódnod, hiszen elég erőd van ahhoz, hogy túltedd magad ezeken a problémákon. A határidőkkel is meggyűlhet a bajod, de megfelelő kitartással akár addig is eljuthatsz a hónap végére, hogy még egy korábbi, be nem fejezett projekteddel is sikeresen megküzdesz. A legjobb, ha szánsz egy kevés időt arra is, hogy a gyors tempójú munka mellett kikapcsolódj – nem is kell túl sokra gondolni, egy kis teázgatás vagy kávézgatás is csodákra lehet képes! Az emberi kapcsolataidra is fordíts időt, ha pedig valamiért nem érsz rá eleget törődni velük, mondd el nekik nyíltan, hogy mi a helyzet.

Vízöntő

Ha a világ nem is változik meg az egyik percről a másikra, te magad hirtelen mindent másképpen kezdesz látni. Ez remek lehetőség, hiszen olyan dolgokat fedezhetsz fel, amelyek korábban elkerülték a figyelmedet, és a változatosság az emberi kapcsolataidban, szerelmi életedben is jó hatású lehet. Egyébként is hajlamos leszel arra, hogy elmélyítsd a kapcsolataidat, aminek hosszú távon is gyümölcsöző lesz a hatása – de mint általában, most is inkább a minőséget, mint a mennyiséget tartod fontosnak, így könnyen lehet, hogy a felületesebb kapcsolataidra csak alig, míg a mélyebb kapcsolataidra sokkal inkább figyelmet fordítasz. A hónap vége felé egészen feltöltődve érezheted magad, ami a teljesítményedben is megmutatkozik.

Halak

Soha nem kellemes olyan társaságban lenni, ahol mások felkészültebbek vagy tapasztaltabbak nálad – de ne feledd, hogy van egy olyan képességed, amellyel könnyedén felveheted a versenyt velük, Ez pedig nem más, mint a különleges megérzéseid és intuícióid. Igaz, hogy néhány kisebb hibák valószínűleg elkövetsz majd ebben a hónapban, de valójában az ilyen hibák beismerésével lehetőséget kapsz arra, hogy magad is tapasztaltabb, vagy akár bölcsebb legyél. Viszonylag sok pozitív élmény is ér, ezért többnyire vidám leszel – ez persze azt is jelentheti, hogy időnként kissé hanyagolod a feladataidat, amit mindképpen el kellene kerülnöd. Ha másként nem, vezess be valamilyen rendszert a mindennapjaidba.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Close